Recept – Spaghetti met ansjovis en paneermeel
Aantal personen : 4
Bereidingstijd : 25min
Ingrediënten
- 700 g verse spaghetti
- 6 eetlepels olijfolie
- 80 g paneermeel
- 1 rode chilipeper
- 2 teentjes look
- 6 à 8 ansjovisfilets
- 2 eetlepels gehakte peterselie
- 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
Bereiding
- Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en giet af. Verhit 2 à 3 eetlepels olijfolie in een pan en rooster het paneermeel al roerend.
- Haal het paneermeel uit de pan. Was de chilipeper, snijd hem in de helft, verwijder de zaadjes en hak hem fijn.
- Pel en hak de look fijn. Verhit de rest van de olijfolie in de pan en stoof de peper en de look aan.
- Laat de ansjovisfilets uitlekken en snijd ze in fijne reepjes. Voeg de spaghetti en de ansjovis toe in de pan.
- Kruid met peper en zout. Doe 2 à 3 eetlepels paneermeel erbij en meng goed.
- Doe het geheel in een grote kom en bestrooi met wat peterselie, geraspte Parmezaanse kaas en de rest van het geroosterde paneermeel.
- Dien onmiddellijk op.
Bron : Le Vif Weekend