Recept – Spaghetti met hanenkam paddenstoel, pain bagnat
Ingrediënten
- 2 pains bagnat
- 200 g spaghetti Pasta della Mamma
- 200 g hanenkam paddenstoelen
- 1 sjalot
- 1 teentje look
- 1 takje tijm
- 5 cl gele wijn
- 10 cl gevogeltefond
- 15 cl dikke room
- Parmezaanse kaas
Bereiding
- Snijd de pain bagnat open en warm hem op in de oven op grillstand.
- Kook de spaghetti al dente en houd ze nadien warm voor later.
- Kies enkele mooie hanenkammen uit voor de eindafwerking.
- Sauteer in een klontje boter en op een zacht vuur de hanenkammen samen met het teentje look en de tijm.
- Zet het vuur wat lager en voeg de fijn gesneden sjalot toe.
- Doe de gele wijn en de gevogeltefond erbij. Laat tot de helft inkoken.
- Voeg de room toe en laat inkoken tot het een romige, smeuïge saus wordt.
- Doe de spaghetti erbij en meng ze goed door de saus.
- Dresseer de pasta in de pain bagnat en leg enkele mooie hanenkammen op het bord.
- Garneer tot slot het bord met wat jonge bladsla en geraspte Parmezaanse kaas.
- Smakelijk.
Bron : Pasta della Mamma