Recept – Suprême van parelhoen gevuld met crèmade van truffel en in boter gestoofde groene kool
Aantal personen : 2
Kooktijd : 15 min
Bereidingstijd : 25 min
Ingrediënten
- 2 suprêmes van parelhoen
- 1 eetlepel crèmade van truffel
- 10 fijne schijfjes verse truffel
- 100 gr boter
- ¼ groene kool
- 1 sjalot
- 1 teentje look
- 1 koffielepel versnipperde bieslook
Bereiding
- Maak het vel los van de supêmes van parelhoen zonder het helemaal af te trekken.
- Smeer onder het vel de crèmade van truffel en leg er de fijne schijfjes verse truffel op. Bedek daarna weer met het vel.
- Braad de suprêmes in een beetje boter.
- Haal de bovenste blaadjes van de kool af alsook de koolstronk.
- Blancheer de kool 10 minuten in kokend water. Giet af en laat afkoelen.
- Laat de versnipperde sjalot en de gehakte look aanzweten in een beetje boter.
- Snijd vervolgens de groene kool in fijne reepjes en voeg ze toe bij de sjalot en de look.
- Wanneer de kool de boter geabsorbeerd heeft, voeg je, beetje bij beetje, de rest van de boter toe en kruid nadien.
- Schik de in boter gestoofde kool op een bord en leg er de suprême op, gesneden in repen van 1 cm dikte.
Bron : Pasta della Mamma