Recept – Taart van rigatoni op een bedje van met rode wijn gekonfijte ossenstaart
Laat u elk seizoen verrassen door één van onze ideeën om pasta op een originele manier op het bord te presenteren. Voor de herfst, ontdek ons recept voor rigatoni gevuld met zoete aardappel-en aardperenpuree, het geheel op een bedje van met rode wijn gekonfijte ossenstaart. Genoeg om uw klanten met pasta te verbluffen.
Nombre de couverts : 2
Temps de cuisson : 3u
Temps de préparation : 45 min
Ingrediënten
- 150 gr verse rigaton Pasta della Mamma
- 2 zoete aardappelen
- 4 middelgrote aardperen
- 10 cl room
- 50 gr boter
- 500 gr ossenstaart
- ½ fles rode wijn
- ½ l kalfsjus
- 1 wortel
- 1 stengel selderij
- 1 teentje look
- 1 kruidentuiltje
- Parmezaanschilfers
- Olijfolie
Bereiding
- Snijd met behulp van een mandoline 6 fijne schijfjes aardpeer en 6 fijne schijfjes zoete aardappel.
- Leg de schijfjes op een schaal met een scheutje olijfolie.
- Laat ze 1uur in de oven drogen op 100°C.
- Maak een zoete aardappelpuree en een aardperenpuree door ze elk apart à l’anglaise te koken.
- Giet ze af en mix vervolgens in een blender elke groente, de een na de ander, met de helft van de boter en de helft van de room. Kruid met peper en zout.
- Stoof de ossenstaart met het kruidentuiltje, de aromatische garnering, de kalfsjus en de rode wijn.
- Laat 2 à 3 u garen met deksel.
- Haal het vlees uit de pan en snijd het in zeer fijne plakjes. Voeg enkele lepels van het vleesnat toe.
- Kook de rigatoni al dente en giet ze af zonder te spoelen.
- Leg een laagje ossenstaart in een dresseerring.
- Leg er vervolgens de rigatoni verticaal op door ze goed tegen elkaar te duwen zodat de dresseerring helemaal gevuld wordt.
- Vul nadien een deel van de rigatoni met de aardperenpuree en een deel met de zoete aardappelpuree.
- Versier het geheel met de groentechips en de parmezaanschilfers.
Bron : Pasta della Mamma