Recept – Tagliatelle alla puttanesca
Aantal personen: 2
Kooktijd: 15 min
Bereidingstijd: 10 min
Ingrediënten
- 200 gr verse tagliatelle Pasta della Mamma
- 1 eetlepel kappertjes
- 2 eetlepels ansjovissen
- 2 eetlepels zwarte olijven
- 1 eetlepel versnipperde ui
- 1 eetlepel gehakte peterselie
- ½ geplet teentje look
- 100 ml in blokjes gesneden gepelde tomaten
- 1 gekonfijte paprika
- Olijfolie
Bereiding
- Kook de tagliatelle al dente. Giet ze af, kruid ze en bewaar voor later.
- Giet een scheutje olijfolie in een goed verwarmde pan en doe er de ui en de look in.
- Laat ze enkele seconden aanzweten ; voeg dan de kappertjes, de ansjovis en de zwarte olijven toe.
- Laat ze enkele minuten bakken en doe er dan de geconcasseerde tomaten bij.
- Laat het geheel 4 à 5 minuten zachtjes koken en voeg tot slot de in blokjes gesneden paprika en de tagliatelle toe.
- Laat nog 2 à 3 minuten verder koken. Voeg dan de gehakte peterselie toe en dien op.
Bron : Pasta della Mamma