Recept – Tagliatelle carbonara in een vegetarisch jasje
Aantal personen : 2
Kooktijd : 15 min
Bereidingstijd : 25 min
Ingrediënten
- 200 gr verse Tagliatelle Pasta della Mamma
- ½ Chioggia biet
- 6 pickles van red meat radijsjes
- 1 sjalot
- 2 groene asperges
- 2 eieren
- 50 gr parmezaanse kaas
- Groene shiso en Borago bloem
- Peper en zout
- Gerookte olie
Bereiding
- Schil de Chioggia biet en snijd ze in fijne reepjes. Snipper de sjalot.
- Fruit de sjalot en de reepjes biet in een goede scheut gerookte olie.
- Klop de eieren op met de fijngeraspte parmezaanse kaas (bewaar een tiental parmezaanschilfers voor de versiering).
- Kruid met peper en zout, klop nogmaals op en bewaar koel maar niet in de koelkast.
- Snijd de schijfjes radijs met behulp van een dresseerring.
- Maak een snee in de schijfjes zoals de straal van een cirkel en rol ze zo op dat een kegel gevormd wordt.
- Maak de asperges schoon. Kook de aspergekoppen à l’anglaise en snijd de rauwe stengels in fijne schilfers.
- Kook de tagliatelle al dente, giet ze af en meng ze onmiddellijk met het eimengsel.
- Doe de bieten en de sjalot erbij en houd het geheel warm.
- Schik de pasta in een bord en garneer met de gekookte aspergekoppen, de schijfjes asperge en parmezaanschilfers.
- Leg daarna de kegelvormige radijsjes, de kruiden en de Borago bloemetjes op de pasta en dien onmiddellijk op.
Bron : Pasta della Mamma