CONTACT

Recept – Tartelette met prei en gerookte spekjes, ̎Jack be Little ̎ pompoen gebakken in salieboter

Aantal personen : 2
Kooktijd : 40 min
Bereidingstijd : 15 min

Ingrediënten

  • 1 pastavel Pasta della Mamma
  • ½  preiwit
  • 2 eetlepels gerookte spekblokjes
  • ½    ̎Jack be Little  ̎ pompoen
  • 1 klontje boter
  • 2 takjes salie
  • 1 heelei
  • 1 eigeel
  • 12 cl melk
  • 12 cl room
  • 1 scheutje hazelnootolie

Bereiding

  • Snijd 2 cirkels uit de pastavel in de grootte van je bakvormpje.
  • Kook deze ronde pastavellen à l’anglaise.
  • Giet af en droog ze.
  • Leg ze in de bakvormpjes en bedek ze met droge rauwe groentjes (bijvoorbeeld kikkererwten) zodat de pasta niet opzwelt in de oven.
  • Bak ze 20 minuten in de oven op 180°C.
  • Mix het ei, het eigeel, de melk en de room. Kruid met peper en zout.
  • Bak de gerookte spekblokjes.
  • Snijd het wit van de prei fijn en doe hem bij het spek. Laat ongeveer 5 minuten bakken.
  • Wanneer de pasta gebakken is, haal je de groentjes eruit en leg je de spekblokjes met prei op de bodem van de tartelettes.
  • Voeg vervolgens het quichemengsel toe en laat weer 10 minuten in de oven bakken op 180°C.
  • Snijd ondertussen de halve pompoen in kwarten.
  • Verhit de boter en de salietakjes.
  • Voeg de stukken pompoen toe en laat ze zachtjes bakken door ze voortdurend met de salieboter te bevochtigen.
  • Haal de minitaartjes uit de oven en dien ze op met de stukjes pompoen en een scheutje hazelnootolie.

Bron : Pasta della Mamma

WILT U IN CONTACT BLIJVEN MET PASTA DELLA MAMMA ?

Pasta della Mamma ontwikkelt voortdurend nieuwe producten die u kunnen interesseren. Volg ons op de sociale netwerken of via onze nieuwsbrief!