Recept – Tatin van verse pasta
Kooktijd : 30 min
Bereidingstijd : 15 min
Ingrediënten
- 2 grote pastavellen Pasta della Mamma
- 2 Jonagold appels
- 150 g griessuiker
- 50 g gezouten boter
- 50 cl vloeibare room
- 2 eetlepels bloemsuiker
- ¼ Granny Smith appel
- Enkele scheuten Shiso
Bereiding
- Maak een karamelsaus door volgende stappen te volgen :
- – Laat de suiker smelten op een zacht vuur en dit driemaal,
- – Wanneer de suiker gekarameliseerd is, deglaceer je hem met de lauwe room
- – Haal van het vuur af en voeg de koude boter in stukjes toe
- – Zet de bereiding even opzij
- Snijd uit de pastavellen twee vierkanten van ongeveer 10 cm op 10 cm om 6 repen te bekomen van ongeveer 3 cm breed.
- Kook de pastarepen in een kookpot met gesuikerd water en giet dan af.
- Bak de pasta vervolgens in een neutrale olie op 180°C gedurende 4 à 5 minuten.
- Laat uitlekken op wat keukenpapier en bestrooi met bloemsuiker.
- Rol de pastarepen op.
- Gebruik tandenstokers om de pastarolletjes bij elkaar te houden en konfijt ze in de karamel.
- Snijd met behulp van een appelschiller plakjes Jonagold appel. Maak er rolletjes van en bak ze even in een klontje boter. Glaceer ze halverwege met de karamelsaus.
- Dresseer een rolletje appel op de krokant gebakken pastavel, voeg de gekonfijte pastarolletjes toe, evenals de rest van de karamelsaus op het bord.
- Beëindig door enkele scheuten Shiso toe te voegen en enkele fijne reepjes Granny Smith appel.
- Laat het smaken.
Bron : Pasta della Mamma