CONTACT

Recept – Tatin van verse pasta

Kooktijd : 30 min 
Bereidingstijd : 15 min

Ingrediënten

  • 2 grote pastavellen Pasta della Mamma
  • 2 Jonagold appels
  • 150 g griessuiker
  • 50 g gezouten boter
  • 50 cl vloeibare room
  • 2 eetlepels bloemsuiker
  • ¼ Granny Smith appel
  • Enkele scheuten Shiso

Bereiding

  • Maak een karamelsaus door volgende stappen te volgen :
  • – Laat de suiker smelten op een zacht vuur en dit driemaal,
  • – Wanneer de suiker gekarameliseerd is, deglaceer je hem met de lauwe room
  • – Haal van het vuur af en voeg de koude boter in stukjes toe
  • – Zet de bereiding even opzij
  • Snijd uit de pastavellen twee vierkanten van ongeveer 10 cm op 10 cm om 6 repen te bekomen van ongeveer 3 cm breed.
  • Kook de pastarepen in een kookpot met gesuikerd water en giet dan af.
  • Bak de pasta vervolgens in een neutrale olie op 180°C gedurende 4 à 5 minuten.
  • Laat uitlekken op wat keukenpapier en bestrooi met bloemsuiker.
  • Rol de pastarepen op.
  • Gebruik tandenstokers om de pastarolletjes bij elkaar te houden en konfijt ze in de karamel.
  • Snijd met behulp van een appelschiller plakjes Jonagold appel. Maak er rolletjes van en bak ze even in een klontje boter. Glaceer ze halverwege met de karamelsaus.
  • Dresseer een rolletje appel op de krokant gebakken pastavel, voeg de gekonfijte pastarolletjes toe, evenals de rest van de karamelsaus op het bord.
  • Beëindig door enkele scheuten Shiso toe te voegen en enkele fijne reepjes Granny Smith appel.
  • Laat het smaken.

Bron : Pasta della Mamma

WILT U IN CONTACT BLIJVEN MET PASTA DELLA MAMMA ?

Pasta della Mamma ontwikkelt voortdurend nieuwe producten die u kunnen interesseren. Volg ons op de sociale netwerken of via onze nieuwsbrief!