Recept – Tortelloni met zalm op Scandinavische wijze
Laten we tijdens de eindejaarsfeesten wegvliegen naar de Scandinavische landen dankzij dit recept voor tortelloni met zalm, wilde zalm en gepekelde groentjes.
Aantal personen : 2
Kooktijd : 30 min
Bereidingstijd : 10 min
Ingrediënten
- 200 gr tortelloni met zalm Pasta della Mamma
- 200 gr wilde zalm
- 8 reepjes gele wortel
- 8 reepjes wortel
- 8 schijfjes komkommer
- 8 schijfjes Chioggia snijbiet
- 8 schubben rode ui
- 20 cl sushi azijn
- 20 cl room
Bereiding
- Warm de sushi azijn op en giet hem warm over de groenten.
- Snijd de zalm in blokjes van ½ cm.
- Warm de room op en doe er 2/3 van de zalm bij.
- Zet het vuur af en laat met deksel 15 minuten rusten.
- Mix het geheel vervolgens fijn en passeer de saus door een puntzeef.
- Giet de groenten af en rol ze op.
- Kruid ze met een beetje zout en olijfolie.
- Sauteer de tortelloni in de zalmroomsaus en kruid eventueel bij.
- Schik de pasta en de groentjes in een diep bord en doe de rest van de zalmblokjes erbij.
Bron : Pasta della Mamma