Recept – Trivelli, gekonfijte kwartelboutjes en artisjok barigoule
Aantal personen : 2
Kooktijd : 45 min
Bereidingstijd : 1 u
Ingrediënten
- 200 gr verse Trivelli Pasta della Mamma
- 4 paarse artisjokken
- 1 wortel
- 1 ui
- 1 stengel selderij
- 2 teentjes look
- 2 takjes tijm
- 2 blaadjes laurier
- 20 cl olijfolie
- 20 cl witte wijn
- 10 kwartelboutjes
- 20 cl kalfsfond
- 10 cl rode wijn
- Enkele blaadjes shiso
- Enkele blaadjes dropplant
Bereiding
- Snijd de wortel, de ui en de selderij in fijne brunoise.
- Bak in een scheutje olijfolie de kwartelboutjes en doe er de helft van de in brunoise gesneden groenten bij, alsook een geplet teentje look, een blaadje laurier en een takje tijm.
- Laat de groentjes 2 à 3 minuten aanstoven.
- Blus vervolgens met de rode wijn en laat volledig inkoken.
- Voeg de kalfsfond toe en laat het vlees 45 minuten met deksel stoven op een laag vuur.
- Maak de artisjokken schoon en snijd ze in kwarten.
- Laat ze vervolgens aanstoven in een scheutje olijfolie.
- Voeg de groentebrunoise toe, een teentje look, een laurierblaadje en een takje tijm.
- Blus met de witte wijn en de olijfolie en laat de artisjokken ongeveer 20 minuten koken.
- De artisjokken moeten zacht zijn maar ook een beetje krokant blijven.
- Giet ze vervolgens af en bewaar ze warm.
- Kook de trivelli al dente.
- Haal nadien de kwartelboutjes uit de kalfsfond, laat het verkregen sausje indikken en warm de pasta op in deze saus.
- Breng op smaak en doe zowel de kwartelboutjes als de artisjokken erbij.
- Garneer met enkele blaadjes shiso en dropplant.
- Dien op.
Bron : Pasta della Mamma