Recept – Zeeduivel met rucolaboter en erwtjes op Franse wijze
Aantal personen : 2
Kooktijd : 20 min
Bereidinstijd : 20 min
Ingrediënten
- 200 gr verse erwten
- 300 gr zeeduivelstaart
- 6 koffielepels Avruga (haringkuit)
- 1 sjalot
- ½ teentje look
- 10 geglaceerde zilveruitjes
- 1 kruidentuiltje
- 75 gr boter
- 50 gr crèmade van rucola
Bereiding
- Kook de erwtjes à l’anglaise, houd ze wel knapperig.
- Giet af en zet opzij.
- Stoom de zeeduivel.
- Meng vervolgens 50 gr zachte boter met de crèmade van rucola om je rucolaboter te maken.
- Kruid en bewaar koel.
- Versnipper de sjalot en het halve teentje look ; laat ze aanzweten in de rest van de boter.
- Doe het kruidentuiltje erbij, alsook de erwtjes en de zilveruitjes en houd het geheel warm.
- Voor het dresseren van de borden snijd je de zeeduivel in stukken en voeg je een beetje rucolaboter toe op elk stuk vis.
- Schik de erwtjes in het midden van het bord, doe de stukken zeeduivel erbij samen met enkele quenelles van Avruga.
Bron : Pasta della Mamma