Recetpt – Tournedos Rossini met crèmade van truffel
Aantal personen : 2
Kooktijd : 25 min
Bereidingstijd : 20 min
Ingrediënten
- 2 tournedos van rundvlees van +/- 150gr
- 2 plakjes foie gras van +/- 80 gr
- 3 eetlepels crèmade van truffel
- 2 eetlepels verse truffelschilfers
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel boter
- 10 cl kalfsfond
- 3 cl Xeres azijn
Bereiding
- Verhit in een pan de olijfolie op een hoog vuur.
- Braad de twee tournedos aan beide zijden aan en kruid ze met zout.
- Voeg de boter toe en laat 3 minuten aan elke zijde bakken.
- Haal vervolgens de tournedos van het vuur, kruid met peper en houd ze 10 minuten warm.
- Verwijder het vet uit de pan, giet er de azijn in en laat op een hoog vuur tot de helft inkoken.
- Voeg de kalfsfond toe en laat nogmaals tot de helft inkoken.
- Bak ondertussen in een warme pan zonder vetstof de foie gras plakjes 2 minuten aan elke zijde.
- Kruid ze met peper en zout zodra ze gebakken zijn en leg ze op keukenpapier.
- Voeg, net voor het opdienen, een eetlepel crèmade toe aan de saus op basis van Xeres.
- Schik vervolgens de tournedos op het bord en leg de foie gras op de tournedos.
- Nappeer daarna met de saus en doe er een quenelle crèmade bij.
- Bestrooi tot slot met enkele verse truffelschilfers.
Bron : Pasta della Mamma