CONTACT

Recetpt – Tournedos Rossini met crèmade van truffel

Aantal personen : 2
Kooktijd : 25 min
Bereidingstijd : 20 min

Ingrediënten

  • 2 tournedos van rundvlees van +/- 150gr
  • 2 plakjes foie gras van +/- 80 gr
  • 3 eetlepels crèmade van truffel
  • 2 eetlepels verse truffelschilfers
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel boter
  • 10 cl kalfsfond
  • 3 cl Xeres azijn

Bereiding

  • Verhit in een pan de olijfolie op een hoog vuur.
  • Braad de twee tournedos aan beide zijden aan en kruid ze met zout.
  • Voeg de boter toe en laat 3 minuten aan elke zijde bakken.
  • Haal vervolgens de tournedos van het vuur, kruid met peper en houd ze 10 minuten warm.
  • Verwijder het vet uit de pan,  giet er de azijn in en laat op een hoog vuur tot de helft inkoken.
  • Voeg de kalfsfond toe en laat nogmaals tot de helft inkoken.
  • Bak ondertussen in een warme pan zonder vetstof de foie gras plakjes 2 minuten aan elke zijde.
  • Kruid ze met peper en zout zodra ze gebakken zijn en leg ze op keukenpapier.
  • Voeg, net voor het opdienen, een eetlepel crèmade toe aan de saus op basis van Xeres.
  • Schik vervolgens de tournedos op het bord en leg de foie gras op de tournedos.
  • Nappeer daarna met de saus en doe er een quenelle crèmade bij.
  • Bestrooi tot slot met enkele verse truffelschilfers.

Bron : Pasta della Mamma

WILT U IN CONTACT BLIJVEN MET PASTA DELLA MAMMA ?

Pasta della Mamma ontwikkelt voortdurend nieuwe producten die u kunnen interesseren. Volg ons op de sociale netwerken of via onze nieuwsbrief!