Rollade met spinaziecrème
Aantal personen : 4
Kooktijd : 1u30
Ingrediënten
- 4 ricotta-spinazie rollades Pasta della Mamma
- 500 g spinazie
- 400 ml room
- 8 fijne schijfjes pancetta
- 2 eetlepels groene pesto
- 4 kleine kipfilets
- Boter
- 2 middelgrote witte uien
- Olijfolie
- Rijstazijn
Bereiding
- Maak pancetta chipsjes voor de garnering : laat de fijne schijfjes pancetta in de oven drogen gedurende 1u tot 1u30 op 80°C.
- Om de spinaziecrème te maken, dompel je de spinazie in de reeds opgewarmde room.
- Zet het vuur af en laat 5 minuten koken.
- Mix vervolgens het geheel en zeef door een puntzeef.
- Laat de saus indikken en kruid met de groene pesto.
- Schik de rollades in één of meerdere ovenschalen, overgiet ze met de saus en steek ze in de oven.
- Bak de rollades ongeveer 25 minuten.
- Bak de kipfilets in een klontje boter.
- Dresseer de rollades en garneer met de plakjes kipfilet , de pancetta chipsjes, geroosterde uien en/of andere garnituren die je verkiest.
Suggestie
Maak voor de garnering geroosterde uien klaar. Zo ga je te werk:
- Warm een pan op zonder vetstof.
- Leg er de in de helft gesneden witte uien op.
- Laat de vlakke kant van de ui aanbranden en voeg daarna een scheutje olijfolie.
- Laat 10 à 15 minuten afgedekt bakken en blus met een scheutje rijstazijn.
- Schil de uien en maak de uienringen los.
- Bewaar voor later.
Bron : Pasta della Mamma