CONTACT

Tagliolini met konijnenragout

Aantal personnen : 6
Bereidingstijd :30min
Kooktijd : 30min

Ingrediënten

  • 700 g verse tagliatelle
  • 60 g boter
  • 100 g parmezaan
  • 1 konijn van ongeveer 1,2 kg
  • 2 uien
  • 2 teentjes look
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 blaadje laurier
  • verse salie, marjolein en tijm
  • 3 eetlepels tomatensaus met basilicum
  • 15 cl droge witte wijn
  • 50 à 75 cl groentebouillon
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 30 g boter
  • Zout, peper

Bereiding

  • Ontbeen het konijn en snijd het vlees in kleine stukjes.Warm de bouillon op met de knoken van het konijn (om smaak te geven).
  • Laat het boter smelten in een pan en bak het vlees 3 minuten goudbruin.
  • Laat in een kookpan de gehakte uien zweten met 1 eetlepel olijfolie en 3 of 4 eetlepels bouillon. Laat indikken alvorens het vlees en de kruiden toe te voegen.
  • Doe de witte wijn erbij. Wanneer hij is verdampt, voeg je de tomatensaus toe en bedek je alles met bouillon. Kruid met peper en zout. Laat op een zacht vuur koken (30 minuten).
  • Kook de tagliolini in een grote hoeveelheid kokend gezouten water gedurende 3 à 4 minuten zodra het water weer begint te koken.
  • Giet ze af, zet ze in een grote kom en meng ze met de boter. Voeg de ragout toe en dien op met de geraspte parmezaan.

Suggesties

Voeg in de soep enkele saffraandraadjes toe voor meer smaak.

Bron : Ma Little Italy Marabout

WILT U IN CONTACT BLIJVEN MET PASTA DELLA MAMMA ?

Pasta della Mamma ontwikkelt voortdurend nieuwe producten die u kunnen interesseren. Volg ons op de sociale netwerken of via onze nieuwsbrief!