CONTACT

Tortelloni met wilde kruiden

Aantal personnen : 4
Bereidingstijd :40min
Kooktijd :

Ingrediënten

  • 600 g verse tortelloni (of cappelletti)
  • 1 groot boeket wilde kruiden (150 à 200 g zuring, paardenbloem, witte waterkers, brandnetel, etc)
  • 1 grote ui
  • 4 eetlepels pijnboompitten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 200 ml droge witte wijn
  • 200 g ricotta
  • Zout
  • Zwarte peper
  • 1 eetlepel citroensap
  • Enkele bloemen van wilde kruiden (facultatief)

Bereiding

  • Was de wilde kruiden en hak ze grof of snijd ze in reepjes van ongeveer 2 cm. Hak de ui.
  • Grill de pijnboompitten in een pan zonder vetstof, haal ze eruit en bewaar ze voor later.
  • Warm de olijfolie op in een pan. Laat er de ui zweten. Sauteer er eventjes de wilde kruiden, giet de wijn erbij.
  • Plet de ricotta met een vork of met een aardappelstamper. Voeg toe aan de saus. Kruid met peper en zout en giet de citroensap erbij. Neem de pan van het vuur.
  • Kook de tortelloni al dente in kokend gezouten water. Giet af.
  • Warm de saus opnieuw op en kruid bij. Nappeer de pasta met de saus. Garneer met pijnboompitten en met bloemetjes van wilde kruiden.

Suggesties

Als je zelf de wilde kruiden gaat plukken, zorg er dan voor dat je ze zo ver mogelijk van drukke wegen plukt. Als je de kruiden op de markt koopt, kan je kiezen tussen verschillende soorten of genoegen nemen met de witte waterkers en de paardenbloem.

Bron : Pâtes exquisesTélécharger la recette

WILT U IN CONTACT BLIJVEN MET PASTA DELLA MAMMA ?

Pasta della Mamma ontwikkelt voortdurend nieuwe producten die u kunnen interesseren. Volg ons op de sociale netwerken of via onze nieuwsbrief!