Zomerse salade met gemarineerde paddenstoelen
Aantal personnen : 4
Bereidingstijd :45min
Kooktijd :
Ingrediënten
- 1 jonge wortel
- 1 wit van de prei
- 1/2 chilipeper
- 300 g bospaddenstoelen
- 5 eetlepels olijfolie van koude persing
- 2 eetlepels ciderazijn (of een andere zachte azijn)
- 2 koffielepels vers gehakte rozemarijn
- 2 koffielepels vers gehakte peterselie
- Zeezout, peper
- 400 g gomiti van gierst, soja of tarwe
- 1/2 rode paprika
- 1 kleine ui
- 8 zwarte olijven
- 50 g schapenkaas
Bereiding
- Was de groenten. Snijd de wortel en de prei in dunne plakjes. Snijd de chilipeper open, maak hem schoon, ontpit hem en hak hem fijn. Was en snijd de paddenstoelen.
- Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan op een matig vuur. Laat er de wortel en de prei in zweten. Voeg de chili toe, de paddenstoelen, de azijn, de rozemarijn en de peterselie. Laat 15 minuten bakken op een zacht vuur.
- Kruid met peper en zout. Laat wat afkoelen in een kom en doe er een straaltje olijfolie op. Koel bewaren ‘s nachts of op zijn minst gedurende 6 uren.
- Kook de pasta al dente in kokend gezouten water. Giet af, spoel onder koud water en giet weer af.
- Was ondertussen de paprika en snijd haar in blokjes. Was de ui en hak hem fijn.
- Meng de pasta met de paddenstoelen en de paprika. Laat de salade 30 minuten intrekken op kamertemperatuur. Ontpit de olijven en snijd ze in kleine stukjes. Verkruimel de kaas.
- Breng de salade op smaak met peper en zout alvorens op te dienen. Bestrooi met olijven en kaas.
Suggesties
Deze salade is ideaal voor uw zomerbuffets en kan op voorhand worden klaargemaakt: de avond ervoor de paddenstoelen en groenten koken en ze de hele nacht laten marineren. Je kan ook de pasta op voorhand koken (goed laten afkoelen!) en de paprika en ui al snijden (afgedekt en koel bewaren). De ingrediënten met elkaar vermengen een half uur voordat de gasten aankomen. Net voor het opdienen de salade kruiden en garneren met de olijven en de kaas.
Bron : Pâtes exquises