Welke pasta met welke saus?
Pastaliefhebbers, weten jullie welke pasta je moet kiezen en met welke saus je die moet combineren?
U weet het soms helemaal niet meer wanneer u voor een winkelrek staat met allerlei soorten pasta: vormen, ingrediënten, kooktijd, … We moeten het toegeven, men zou hierin kunnen verdwalen.
Ingrediënten
Kies pasta die gemaakt is met griesmeel en niet met meel. Als er ook eieren in zitten, is het nog beter, want het authentieke recept voor traditionele pasta kan samengevat worden in 3 ingrediënten: griesmeel, eieren en water.
Uiteraard zal het productieproces invloed hebben op de stevigheid van de pasta. Een geëxtrudeerde pasta zal steviger zijn dan een gelamineerde pasta.
Vormen
Bij Pasta della Mamma zijn er verschillende pastavormen te verkrijgen:
Pastasauzen
Vaak wordt er aangeraden om pappardelle te gebruiken met sauzen op basis van stoofpotjes van vlees of wild, trivelli voor pastasalades en rotelle voor hun originele vorm. Maar wist u dat onze linguine perfect zijn voor een Aziatische wok? Tagliatelle zijn een grote klassieker tussen de pasta’s omdat ze goed samengaan met alles en gemakkelijk gegeten kunnen worden als bijgerecht met slechts een scheutje olijfolie.
Raadpleeg onze artikels:
- 12 essentiële sauzen voor uw pasta
- Tomaten-mascarpone saus
- Crèmades, gearomatiseerde boters waar onze klanten dol op zijn
Uw activiteit
Een ander element, als u pasta in pasta cups verkoopt, gebruikt u beter korte pasta. Dat is voor uw klanten gemakkelijker om te eten.
Wij raden buisvormige pasta aan zodat de saus er beter aan hecht, zoals casarecce, rigatoni, penne, …
Ook is het interessant om voorgekookte pasta te gebruiken zodat er geen grote hoeveelheid pasta gekookt moet worden.