Welke pasta past het beste bij wild?
Verse pasta is ideaal bij wild. De al dente textuur past perfect bij de krachtige smaak van wild.
Pappardelle met ei
Bij Pasta della Mamma worden pappardelle gemaakt op basis van een mengsel van griesmeel van harde tarwe, water en eieren.
De etymologie van de naam: pappardelle is afgeleid van het werkwoord pappare, wat in het Italiaans “gulzig eten, verslinden” betekent.
Deze lintvormige pasta is lang en plat, heeft een breedte van ongeveer 1 à 2 cm en is twee keer zo breed als tagliatelle.
In de winter eten we pappardelle graag met vlees dat vergezeld is van een saus, vooral met wild.
Deze zachte en royale pasta kan met de meest smakelijke sauzen gecombineerd worden.
Pastarecepten met wild
- Pappardelle met eekhoorntjesbrood en everzwijn: Deze pasta past perfect bij de krachtige smaak van everzwijn. Het eekhoorntjesbrood geeft een fijne en zachte toets.
- Linguine met wild : Linguine met jachtsaus zijn heerlijk bij everzwijn of ree. Hun platte textuur past perfect bij wildsaus omdat die saus zich goed aan de pasta kan hechten.
Onze recepten
- Tagliolini met konijnenragout
- Girasoli gorgonzola-noten, eendenborst en ravioli met peer en vijgen
- Gebakken hindefilet, linguine met kastanjeroomsaus en gestoofde mini-bindsla
- Pappardelle met wilde eend en flan van foie gras