Girasoli met Truffel Pasta della Mamma

De winter komt op uw bord met een vleugje finesse

Verwen uw klanten met een smakelijk en verfijnd gerecht. De Girasoli met truffel van Pasta della Mamma zijn, met hun rijkelijke vulling en snelle bereiding, de ideale bondgenoot voor professionals die op zoek zijn naar efficiëntie en authentieke smaken.
Een hartig gerecht, klaar in enkele minuten, dat doet denken aan het gastronomische Italië en zijn comfort food.

Bereiding

Bereidingstijd : 10 minuten

Ingrediënten (voor 3-4 personen)

  • 500 g Girasoli met truffel Pasta della Mamma (PF-0136)
  • 150ml room
  • 1 teentje look en 1 ui
  • 30 g Parmezaanschilfers
  • 1 eetlepel salsa tartufata
  • Een scheutje truffelolie (optioneel, bij het opdienen)
  • Zout, versgemalen zwarte peper

Benodigdheden

  • Grote kookpan met kokend gezouten water
  • Pan om de saus op te warmen
  • Een schuimspaan om de girasoli voorzichtig af te gieten

Bereidingsstappen

  1. De ui en het teentje knoflook fijnhakken
  2. De Girasoli koken
    • Laat het water in een grote kookpan koken en doe er wat zout bij.
    • Dompel de Girasoli in het water en laat ze 4 minuten koken tot ze mooi mals zijn. Giet ze voorzichtig af met een schuimspaan.
  3. De saus klaarmaken
    • Fruit de ui en de knoflook met een beetje olijfolie enkele minuten in een pan.
    • Voeg vervolgens de room en de Paremezaanse kaas toe en laat enkele minuten op een middelmatig vuur sudderen. Doe de eetlepel tartufata erbij en houd het geheel warm.
  4. Het geheel mengen en kruiden
    • Voeg de afgegoten Girasoli rechtstreeks in de saus toe. Meng ze voorzichtig door de saus zodat elk stuk goed bedekt wordt met saus.
    • Breng op smaak met een snuifje zout en een draai van de pepermolen.
  5. Afwerken en opdienen
    • Schik de met saus overgoten Girasoli in diepe borden.
    • Voeg, indien nodig, extra Parmezaanschilfers toe en een scheutje truffelolie voor een meer uitgesproken truffeltoets.

Praktische tips/Pasta della Mamma

  • Wijnsuggestie : Serveer dit gerecht met een elegante witte wijn zoals een Chardonnay of een Viognier.
  • Gulzige variant : Voeg een handvol verse rucola of wat fijngehakte walnoten toe voor een krokante textuur.
  • Serveertip : Serveer deze Girasoli als voor- of hoofdgerecht, afhankelijk van de portie.

Wilt u hier meer over weten of een bestelling plaatsen? Contacteer ons, ons team zal u graag verder helpen!